Kako zaštiti instagram profil od hakera?

Bilo da vodite biznis profil i zarađujete od instagrama ili jednostavno imate privatan profil sa dugogodišnjim uspomenama, noćna mora bi bila da vam sve nestane u jednom trenutku! Kako bi izbegli takve neprijatne situacije spremili smo vam tekst sa osnovnim merama bebednosti na instagramu.


Pazite na kakve linkove klikćete

Hakeri često znaju da šalju razne linkove preko instagram DM-a. Ukoliko ne poznajete osobu nemojte otvarati linkovane poruke. Ista situacija je i sa emailom, ne klikćite na linkove koji nisu pouzdani.


Ne nasedajte na prevaru preko email-a

Često se dešava da se hakeri predstavljaju kao instagram. Poslaće vam poruku na email kako gde morate da verifikujete vaš profil, prijavom na link koji je u email-u inače će profil biti deaktiviran! Instagram nikad ne bi slao takve poruke svojim korisnicima. Dovoljno je da pogledate email adresu sa koje je stigla poruka i primetićete nazive kao što su instagramofficial123@gmail.com ili instagram4464@gmail.com….


Uključite ”2-step verification”

Jednostavno povežite vaš email sa kojeg ste napravili instagram sa brojem mobilnog telefona. Prilikom svakog pokušaja logovanja na profil stići će vam kod na br. mobilnog telefona koji morate da uneste kako bi pristupili nalogu. Ako se bavite biznisom preko instagrama trebalo bi da podesite
”2-step verification”.


Izbegavajte konektovanje na javne ”Wifi” mreže

Izbegavajte korišćenje javnih mreža (wifi koji nude restorani, kafići, tržni centri)… Postoje programi kao što je ”DroidSheep” pomoću kojih hakeri lako mogu da dođu do privatnih informacija osoba koje koriste istu mrežu.
Postoje mnogobrojni članci na tu temu, a naš savet je da se držite prenosa podataka na vašem telefonu!

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.